گل آپارتمانی از جمله گیاهان خانگی سر زنده و شاداب در فضای داخل خانه است که نیاز به مراقبت و هزینه زیادی دارد. از گیاهان متنوع و گوناگون خانه و نحوه رسیدگی به آنها بیشتر بدانید که یقینا وارد کردن این موجودات زنده به فضای داخلی بسیار هیجان انگیز و ترغیب کننده است. در مجله اینترنتی عصر 5 تعدادی از گل های آپارتمانی معروف را که نگهداری از آنها هم بسیار ساده است به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
گل آپارتمانی پوتوس
این گل آپارتمانی نسبت به نور کم دوام است به همین خاطر گزینه خوبی برای مراکز کم نور کارخانه ها می باشد که با توجه به قدرت تصفیه کنندگی بالا در این هوای آلوده بسیار مناسب است. پوتوس نیم سایه را ترجیح داده اما نژاد ابلق، رنگ خود را در سایه از دست می دهد. گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب نگذارید و اجازه دهید خاک سطح گلدان در زمان بین دو آبیاری خشک گردد و سپس آبیاری کنید. زهکش گلدان را هرچند بار بررسی کرده و آبیاری زیاد باعث پوسیدگی و زرد شدن ساقه این گیاه می گردد.
گل آپارتمانی گندمی یا سنجاقی
این گل آپارتمانی،گیاهی است زیبا و ارزان و زود رشد. برای افراد مبتدی و نا آشنا به نگهداری گل و گیاه آپارتمانی بسیار مناسب بوده و به علت وضع خاص برگ ها و آویزان شدن را در سبد های آویزان استفاده می گردد.
نزدیک پنجره بهترین محل برای نگهداری این گیاه آپارتمانی می باشد، از تابش مستقیم آفتاب به آن جلوگیری کنید. آفتاب مستقیم در تابستان، باعث خراب شدن برگ آن می گردد. بهترین جا برای این گل داخل منزل کنار پنجره با نور زیاد می باشد تا برگ های آن زیاد از حد بلند و شکننده نگردد.
گل آپارتمانی برگ انجیری
هوای گرم و مرطوب ایده آل برای این گل می باشد. تغییرات درجه حرارت را به آسانی پذیرفته و برای افراد مبتدی گیاهی خوب است. نزدیک پنجره با نور غیر مستقیم و نیم سایه دلخواه این گل است، مراقب اشعه مستقیم افتاب باشید. نور کم باعث کم شدن بریدگی برگ شده و از زیبایی اش کم می کند. آبیاری بیش از اندازه برای این گیاه ضرر دارد.سطح خاک در فاصله دو آبیاری باید خشک گردد، قبل از آبیاری رطوبت سطح خاک را بررسی کنید.
گل آپارتمانی برگ بیدی
این گل از دسته گلهایی است علفی و خزنده و بسیار مناسب برای بانک، ادارات و … به صورت آویز است و زیبایی خاصی به دفتر می دهد، البته نیاز به نور متوسط هم دارد. دارای برگ ها بیضی شکل و نوک تیز با لکه های نقره ای و بنفش در زمینه سبز می باشد. در صورت نبود نور کافی برگ ها به رنگ سبز در می آیند،حذف جوانه انتهایی به منظور پر پشت شدن و توپی شدن ضروری می باشد. از ساقه های دراز و منحرف برای تکثیر استفاده کنید. این گیاه برای پوشش گلدان بزرگ مناسب می باشد.
گل آپارتمانی کالانکوئه
این گیاه گلی است که در هوای خنک وارد بازار می گردد. گل های آن در رنگ های قرمز، نارنجی، صورتی، زرد و سفید موجود است. فصل پیدایش این گل از اوایل پاییز تا شروع هوای گرم می باشد. این گل وقتی وارد منزل بدون نور و تهویه گردد ،گل دهی آن کاهش می یابد . این گل برای کنار پنجره باز ، تراس و بالکن مناسب می باشد. گل دهی کالانکوئه از اواسط پاییز تا شروع فصل گرما می باشد.
گل آپارتمانی حسن یوسف
این گل همیشه سبز بسیار پررشد و دائمی است. برگ رنگارنگ حسن یوسف با زیبایی و تنوع ویژه آن را از هر گیاه دیگری متمایز می کند. این گیاه در تابستان در زیر سایه درختان و در محیط خارج گلخانه کشت می گردد. در منازل باید در محل روشن نگهداری گردد تا برگ رنگ خود را حفظ نماید .
برای آبیاری هر وقت خاک گلدان خشک گردد باید اقدام به آبیاری کرد، در فصل سرما هم اجازه دهید قبل آبیاری خاک خشک گردد. در زمستان و تابستان داخل منزل که تهویه نیست آبیاری زیاد باعث سیاه شدن ساقه می گردد. حسن یوسف در نور زیاد و سایه کم رشد خوبی ندارد. بهترین نور، نور فیلتر شده پنجره جنوب است ولی پنجره شمالی هم مناسب می باشد.
گل آپارتمانی شفلرا
این گل، گلی مناسب برای اتاق پذیرایی با نور متوسط است و در آن فقط یک شاخه اصلی موجود است. به نور غیرمستقیم نیاز دارد. هر چند وقت یک بار باید گلدان را به آفتاب صبح انتقال داد. در صورت کمبود نور برگ گل بی حال می گردد. در مورد آبیاری هم باید بین دو آبیاری خاک خشک گردد و در زمستان آبیاری کم شود.
گل آپارتمانی قاشقی
این گل، گلی زیبا و همیشه سبز می باشد و برای ادارات و بانک ها با نور متوسط و خنک مناسب است. رشد گیاه بسیار کند است و زادگاه آن در جنگل نسبتا تاریک است به همین خاطر سایه آپارتمان را به خوبی تحمل می نماید. بهترین مکان برای نگهداری اش کنار پنجره است که از آفتاب مستقیم در امان است. بین دو آبیاری سطح خاک گلدان باید خشک شود، آبیاری بیش از اندازه در زمستان باعث پوسیدگی گیاه و حمله قارچ بیماری زای بوتری تیس می شود. در تابستان هر 7 روز یک بار و در زمستان هر 2 یا 3 روز یکبار آبیاری کنید.