گز لقمه ای ایده ای جدید برای شیرینی پزی در منزل
گز لقمه ای یکی از بهترین و خوشمزه ترین ایده ها برای یک عصرانه لذیذ با چای است. امروز در مجله اینترنتی 5 عصر قصد داریم تا شما را با طرز تهیه گز لقمه ای به همراه نکات مهم برای تهیه بهتر آن آشنا کنیم و نکات طلایی و اساسی را در این رابطه در اختیار شما هنرمندان عزیز قرار دهیم که امیدواریم مثمر ثمر واقع شود و مفید باشد.
گز لقمه ای یکی از بهترین نوع تنقلات شیرین ایرانی و سوغاتی های اصیل اصفهان به شمار می رود و شما می توانید به راحتی در منزل خود با رعایت یک سری اصول طلایی گز لقمه ای را که بسیار پرطرفدار نیز می باشد تهیه نمایید.
لازم به ذکر است که برای تهیه گز لقمه ای به شکر و آب و بادکا و گلاب و مغز پسته و تخم مرغ نیاز داریم.
باید خاطر نشان کرد که گز و پولکی از جمله تنقلات خوش طعم و محبوب اکثر افراد می باشند و اگر شما مایل هستید تا یک شب به یاد ماندنی برای میهمانان خود رقم بزنید به شما توصیه می کنیم تا این خوراکی خوشمزه را حتما خودتان تدارک ببینید و پذیرایی باشکوهی از مهمانانتان داشته باشید. این خوراکی خوشمزه را در منزل تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید.
در ادامه مواد مورد نیاز برای تهیه گز لقمه ای همراه با دستور تهیه آن خدمت شما عزیزان ارائه می گردد.
مواد لازم برای تهیه گز لقمه ای
- آب : یک پیمانه
- شکر : ۲۵۰ گرم
- سفیده تخم مرغ : ۵ عدد
- بادکا : ۳۰۰ گرم
- گلاب : یک قاشق سوپخوری
- مغز پسته : ۱۵۰ گرم
دستور تهیه گز لقمه ای
· ابتدا باید شکر و آب را داخل ظرفی مناسب بریزید.
· ظرف را روی حرارت قرار دهید تا شکر آب حل گردد.
· پس از حل شدن شکر، بادکا را به محلول اضافه کنید(محلول شکر کف می کند).
· با یک کمک قاشق چوبی محلول را هم بزنید تا مثل آب نبات کشی شود.
· بعد مایه گز را از حرارت بردارید و هم بزنید تا خنک گردد.
سپس داخل ظرفی سفیده های تخم مرغ را بریزید و سفیده ها را هم زنید.
· گلاب و دو قاشق از شهد را به سفیده زده اضافه نمایید و هم بزنید.
· مخلوط را درون شهد ریخته و هم زدن را تا وقتی که مایه گرم می باشد تا 10 دقیقه ادامه دهید.( مواد نباید سرد شوند خراب می شوند)
· ظرف مایه گز را روی حرارت ملایم بگذارید و مایه گز را هم بزنید.
· اگر مایه گز شروع به سفت شدن کرد باید مایه را با قاشق به شکل پارویی هم زنید.
· سپس مغز پسته به آن اضاه کنید.
· به اندازه دلخواه از مایه گز گرفته و روی سطح آرد پاشی شده فرم دهید.
نکات کلیدی برای تهیه گز لقمه ای
1. نکته اول اینکه برای اینکه بفهمید که گزشما آماده شده است یا خیر باید بگذارید تا مایه گز خنک گردد، بعد مقدار کمی مایه گز را در دست خود غلطانده، در این صورت اگر مایه گز به دست نچسبد آماده می باشد.
2. لازم به ذکر است که شما به جای پسته در تهیه تهیه گز لقمه ای می توانید از بادام هم بهره ببرید.
3. باید خاطر نشان کرد که برای فهمیدن اینکه شهد آماده است یا خیر، باید آن را داخل آب یخ قرار دهید، اگر شهد شکننده شود یعنی آماده می باشد.
4. بادکا مایعی می باشد که رنگ روشن و حالت چسبنده دارد و در دو رنگ زرد و سفید وجود دارد و از آن برای درست کردن گز، کیک، سوهان و… استفاده می کنند.