کوفته نخود غذای لذیذ کشورهای عربی با طعمی دلپذیر
کوفته نخود یکی از غذاهای های بسیار لذید و خوشمزه مخصوصا برای کشورهای عربی به شمار می آید. اما پخت هر غذایی نیازمند دانستن یک سری نکات و آشنایی با روند تهیه آن نیز می باشد. چون نکات کلیدی آشپزی به شما در تهیه بهترین و خوشمزه ترین انواع غذاها کمک می کند. امروز در مجله اینترنتی ۵ عصر قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کوفته نخود آشنا نماییم و نکات اساسی را در این رابطه در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار دهیم که امیدواریم مثمر ثمر واقع شود و مفید باشد. شما می توانید به راحتی در منزل خود با رعایت یک سری اصول کوفته نخود را تهیه نمایید و به عنوان شام یا ناهاری لذیذ آن را میل نمایید. در ادامه خواهید توانست این غذای خوشمزه را آماده نمایید.
لازم به ذکر است که خوب در آوردن کوفته نخود هنر بزرگی است و اغلب برای این که کوفته نخود خوب در بیاید در صورتی که از نوع نخود مطمئن نیستید که دیر پز است یا زود پز، می بایست نخود را جدا بپزید و به غذای خود بیفزایید. باید خاطر نشان کرد که کوفته نخود را می توانید با نخود فرنگی نیز تهیه بفرمایید.
باید خاطر نشان کرد که کوفته نخود یکی از غذاهای لذیذ و خاص کشور های عربی، به خصوص کشور فلسطین و نوار غزه محسوب می گردد که می توان آن را علاوه بر گوشت مرغ چرخ شده، با گوشت چرخ کرده قرمز نیز آماده نمود.
مواد لازم کوفته نخود
- سینه مرغ چرخ کرده 0.5 کیلو
- گشنیز ریز خرد شده ۲ دسته کوچک
- جعفری ریز خرد شده ۲ دسته کوچک
- نمک به اندازه لازم
- فلفل سفید ¼ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه ¼ قاشق چای خوری
- زرد چوبه ½ قاشق چای خوری
- پیاز ریز نگینی خرد شده ۱ عدد
طرز تهیه کوفته نخود
- ابتدا نخود را از شب قبل با آب سرد خیس دهید و هر چند ساعت آب آن را تعویض نمایید.
- سپس سینه مرغ را با گشنیز و جعفری ترکیب کنید و بعد آن را با نمک، فلفل سفید، فلفل سیاه و زرد چوبه ترکیب نمایید و خوب هم بزنید تا حالت چسبندگی به خود بگیرد.
- حدود 5 دقیقه این مخلوط را با دست ورز دهید تا چسبنده گردد.
- لازم به ذکر است که شما نباید این کار را با گوشت کوب برقی و یا چرخ گوشت انجام دهید، چون سبزیجات آب می اندازند و سبب می شود کوفته موقع پخت وا رود.
- از مخلوط به اندازه یک گردو بزرگ بگیرید و گرد کنید و در دیس چرب بگذارید و در تابه نچسب کمی کره و روغن مایع ریخته و کوفته ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.
مواد لازم برای تهیه سس کوفته نخود
- نخود 1 پیمانه
- سیر له شده ۵ -۶ حبه
- روغن مایع یا کره برای سرخ کردن به اندازه لازم
- زرد چوبه ½ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه ½ قاشق چای خوری
- پودر قرص سوپ مرغ یا سبزیجات 1 قاشق چای خوری
- آب ۲ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده 3 ساقه
- ترشی لیمو پرورده 1 قاشق چای خوری
طرزتهیه سس کوفته نخود
- در ابتدا درون یک قابلمه پیاز را با روغن مایع یا کره تفت دهید تا شفاف گردد.
- سپس زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سوپ را به مخلوط بیفزایید.
- بعد یک لیوان آب، نخود ، سیر، کرفس و ترشی لیمو را بیفزایید و حدود 0.5 ساعت بگذارید تا بجوشد.
- در مرحله بعد دوباره یک پیمانه آب بیفزایید و بگذارید تا بجوشد تا نخودها به ۸۰ درصد پخت خود برسند.
- سپس کوفته های سرخ شده را دورن قابلمه بریزید و دوباره قابلمه باید به جوش بیاید.
- پس از جوش آمدن حرارت زیر قابلمه را کم نموده و 0.5 ساعت باید بپزد، لازم به ذکر است که اگر احتیاج بود آب جوش اضافه بیفزایید.
- باید خاطر نشان کرد که کوفته نخود با برنج یا نان نیز قابل سرو می باشد.