با خوردن قرص هوشمند ، سلامت خود را با گوشی همراهتان چک کنید!
دانشمندان موفق به طراحی نوعی قرص الکترونیکی شده اند که وضعیت سلامت بدن را به گوشی هوشمند ارسال می کند. فرد بیمار با خوردن این قرص هوشمند می تواند وضعیت سلامت خود را بر روی گوشی همراه خود ببیند. میثم قوانلو استاد ایرانی دانشگاه جورجیا آمریکا یکی از داشنمندان برتر حوزه برق و الکترونیک که در این حوزه کار کرده است. وی از پیشگامان این حوزه است که موفق به طراحی نوعی قرص هوشمند مغناطیسی شده بود که توسط یک گردنبند مغناطیسی کنترل می شد. درباره این استاد ایرانی و قرص هوشمند، در مجله اینترنتی 5 عصر بیشتر بخوانید.
دکتر میثم قوانلو استاد دانشگاه جورجیا
میثم قوانلو، متولد 1351 در شهر تهران است. پس از طی دوره ابتدایی در مدت 4 سال، دوره راهنمایی و دبیرستان خود را در مدرسه تیزهوشان علامه حلی پشت سر گذراند. با کسب رتبه 49 در کنکور سراسری موفق به ورود به دانشگاه تهران در رشته الکترونیک شد. دوره کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی پزشکی تمام کرد. پس از خدمت سربازی در دانشگاه میشیگان در رشته مهندسی برق برای دوره دکتری، پذیرش گرفت. تز تحقیقاتی وی در دوره دکتری درباره طراحی و توسعه یک میکروسیستم بی سیم برای اهداف پزشکی بود. که به عنوان بهترین تز سال شناخته شد. پیش از این دکتر قوانلو موفق به ساخت ریز تراشه ای شده بود که در بدن فرد نابینا کاشته می شد و با تحریک عصب های بینایی، باعث دید جزئی در فرد نابینا می شد. در حال حاضر دکتر قوانلو در دانشگاه صنعتی جورجیا در آتلانتای آمریکا، استادیار بخش برق و الکترونیک است.
طراحی قرص هوشمند توسط دکتر قوانلو
دکتر قوانلو در راستای تحقیقاتشان در دانشگاه جورجیا موفق به طراحی قرص هوشمند مغناطیسی شده است. این قرص هوشمند مغناطیسی توسط بیمار بلعیده می شود. سپس گردنبند مغناطیسی که توسط بیمار پوشیده می شود، میدانمغناطیسی را برای قرص ایجاد می کند. به کمک این میدان مغناطیسی، قرص در جایی از دستگاه گوارش که باید، قرار می گیرد. قرص هوشمند ، با تراشه هایی تشخیصی، وضعیت بدن را از داخل بررسی و به صورت وایرلس به دستگاه های هوشمند خارج از بدن منتقل می کند. در نهایت، قرص هوشمند از بدن دفع می شود.
پروژه مشابه در دانشگاه فلوریدا
در تحقیقات اخیر در دانشگاه فلوریدا، تلاش شده است، ارتباط بین قرص هوشمند و گوشی های هوشمند فراهم شود. به طوری که هر فرد با داشتن قرص هوشمند، بتواند به کمک گوشی خود وضعیت سلامتش را چک کند. نمونه آزمایشی این قرص به شکل یه کپسول کوچک است. از یک میکروچیپ، سنسورهای تشخیصی و یک میکروآنتن تشکیل شده که مجموعا در یک پوسته با روکش نقره تعبیه شده است. قرص با ارسال پالس های ضعیف به اجزای بدن و بررسی بازخورد آن ها، داده هایی را جمع آوری و به دستگاه های هوشمند خارج از بدن، ارسال می کند. رضوان بشیرالله استادیار دانشگاه فلوریدا و محقق در این زمینه می گوید: “استفاده از این قرص ها می تواند هزینه آزمایش ها و در کل هزینه درمان را بسیار کاهش دهد. همچنین به تحقیقات شرکت های داروسازی برای بررسی اثر داروها بسیار کمک می کند.”
منبع:
www.technologyreview.com