شبی که ماه کامل شد

داش آکل ، عشقی به قدمت یک قرن، بر روی پرده های سینما

همزمان با عید غدیر خم ، اکران ویژه فیلم ” داش آکل” به کارگردانی محمد عرب، برروی پرده سینماهای تهران و شهرستان‌ها قرار گرفت.

محمد عرب، تهیه کننده و کارگردان این فیلم، با تاکید بر این مطلب که این اثر، با برداشتی آزاد از داستان داش آکل صادق هدایت تهیه شده است، از بینندگان درخواست کرد که این فیلم را با فیلمی ‌که استاد مسعود کیمیایی در سال 1350 به همین نام ساخت، مقایسه نکنند. وی افزود که حق هر کارگردان و نویسنده ای است که با انتخاب یک داستان، برداشت شخصی مخصوص به خود را داشته باشند که نباید این برداشت‌ها را با هم مقایسه  کرد. نویسنده این اثر سینمایی منصور ابراهیمی ‌است که با دیدگاهی تازه و قلمی‌ نو، یک داستان نوستالوژی و قدیمی ‌را به رشته تحریر درآورده است.

داش آکل

داش آکل داستان کوتاهی از کتاب سه قطره خون ، نوشته صادق هدایت است. او در نوشتن داش آکل از داستانی حقیقی و بر مبنای واقعیت الهام گرفت. سپس با درک عمیق و ذهن خلاق و منحصر به فرد خود، کم و کیفی مطابق با دلخواه خویش به آن افزود و داستان عشق داش آکل و مرجان را جاودانه کرد.

خلاصه داستان داش آکل در کتاب سه قطره خون

داش آکل صادق هدایت درواقع قصه عشقی است که حدود صد سال قبل در کوچه پس کوچه‌های شیراز به وقوع می‌پیوندد. عشقی نافرجام که در ظاهر با مرگ داش آکل تمام می‌شود. داش آکل فردی لوطی منش است که با وجود قداره کشی‌هایش، خوبی و درستکاری او زبانزد خاص و عام بوده و مردم شیراز او را فردی مورد اعتماد می‌دانستند. در سفری هفت ساله که او با حاجی صمد داشت، حاجی به درستی او را شناخت و مورد اعتماد دانست. لذا همیشه از او به نیکی یاد می‌کرد تا اینکه مرگ وی فرا می‌رسد و در وصیت خود، داش آکل را امین مال و ناموس خود و وکیل و وصی خودش، بعد از مرگ قرار می‌دهد.

داش آکل

داش آکل با مردی و مردانگی ، هفت سال تمام امورات خانه حاجی صمد را اداره کرده و به آن‌ها رسیدگی می‌کند و اجازه نمی‌دهد که عشقش به مرجان که در اولین روز بدست گرفتن امورات، هویدا شد کوچکترین خللی در مسئولیت و تکلیفش وارد کند.

تنها دانای عشق او، طوطی، همدم تنهایی شب هایش بود که هرشب داش آکل، گله این عشق را با او بازگو می‌کرد. اختلاف سنی 25 ساله ای که بین داش آکل و مرجان وجود داشت مانع از بازگو کردن این عشق و علاقه شده بود.

هرچند که داش آکل مورد اعتماد مردم شیراز و البته خانواده حاجی صمد بود و اگر از مرجان خواستگاری می‌کرد مطمئنا در جوابش پاسخ مثبت می‌دادند، ولی او این کار را خیانت در امانت می‌دانست و به قول لوطی‌ها دور از مردانگی عنوان می‌کرد. به همین دلیل هفت سال تمام درد این عشق را با خود به همراه می کشد تا اینکه مرجان به خانه بخت می‌رود.

داش آکل

در شب عروسی مرجان، آکل در حضور همگان مسئولیت خانواده حاجی صمد را به بچه‌های او که اکنون بزرگ شده بودند واگذار کرده و بار مسئولیت خود را بر زمین می‌گذارد. حال بسیار بد او در شب عروسی مرجان، زمینه ی مساعدی را برای دشمنش “کاکا رستم” فراهم‌ می‌آورد.

کاکا رستم از این حال پریشان و اوضاع نامناسب روحی او استفاده کرده و او را با قمه زخمی‌ می‌کند. روز بعد که پسر حاجی صمد به عیادت داش آکل می‌رود، داش آکل طوطی را که تنها ثروت و دارایی اش است به او می‌دهد و سپس می‌میرد. پسر حاجی صمد طوطی را برای نگهداری به خانه می‌برد.

عصر هنگام طوطی زبان به سخن باز می‌کند و گویه‌های دردمندانه داش آکل را که هر شب برای او بازگو می‌کرد به زبان می‌آورد و مرجان را از این عشق دوطرفه باخبر می‌کند.

داش آکل

 

بازیگرانی که به نقش آفرینی در این فیلم پرداخته اند عبارتند از: مهران غفوریان، حسین یاری، محمدرضا شریفی نیا، فاطمه گودرزی، هلیا امامی، نیما شاهرخ شاهی و …

در چند روز اولیه اکران این فیلم، استقبال بسیار زیاد و بی نظیر هم وطنان، دست اندر کاران تهیه این فیلم را شگفت زده کرده است. فیلم داش آکل همچنان بر روی پرده سینماهای تهران و شهرستان‌ها قرار دارد.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.