شاه بلوط هندی مفید برای درمان واریس و اسهال
در این مطلب از “آشنایی با گیاهان” قصد داریم شما را با شاه بلوط هندی ویژگیهای ظاهری ،محل رویش و خواص این گیاه آشنا کنیم .با ما همراه باشید.
ویژگیهای ظاهری شاه بلوط هندی :
( تیره هیپوکاستاناسه)؛ شاه بلوط درختی است بلند با چوبی شکننده و شاخه های پوشیده از برگ های متقابل پنجه ای شکل گلهای آن سفید مایل به زرد و خوشه ای هستند. میوه آن نیز به صورت کپسول خارداری است که یک تا سه دانه در آن قرار دارد.
محل رویش:
موطن اصلی آن مناطق بالکان و شرق مدیترانه است تکثیر آن به روش کاشت دانه است.
دوران گلدهی: اردیبهشت خرداد
زمان برداشت: شهریور تا آخر آذر
توضیحات:
برای نگهداری و استفاده دانه ها باید کاملا رسیده باشند. میوه شاه بلوط هندی محتوی ۲۸ درصد ساپونین، آسین و آسکولین، فراكسین و تانن است. از این مواد در ترکیبات داروهای صنعتی جهت درمان ناراحتی های قلبی یا گردش خون استفاده می شود. مواد مؤثره روی مقاومت دیواره وریدها، افزایش نفوذپذیری کرونرها و انعقاد خون اثر دارند.
از این مواد در درمان واریس و التهاب مجرای تنفسی فوقانی (خلط آورها) نیز استفاده می شود.
در طب عامیانه میوه بلوط را برای درمان اسهال مزمن یا مقاوم و اسهال خونی به کار می برند و در قدیم برای درمان مالاریا نیز از آن استفاده می کردند. در مورد استعمال خارجی از جوشانده شاه بلوط هندی برای شستشوی زخم ها، ورم سرمازدگی، و برخی بیماریهای پوستی و التهابات جلدی (ليخن) و بواسیر استفاده می شود. در دانه های این گیاه ترکیباتی از نوع کومارین وجود دارد که در کرم های آفتابی و محافظ به عنوان مواد افزودنی به کار می رود.
از بلوط استفاده های صنعتی نیز می شود. به این معنی که آن برای تهیه پودر شستشو و مواد کف کننده برای آتش نشانی نیز استفاده می کنند و ضمنا به عنوان ماده غذایی با ارزش برای تغذیه حیوانات نیز به کار می رود.