دریای مرده ( بحر المیت ) دریای رمز آلود
دریای مرده يا بحر المیت در مرز اسرائيل، فلسطين و اردن و در کرانه باختري رود اردن قرار دارد. دریای مرده درواقع از لحاظ علمي دريا نيست بلکه درياچه مي باشد اما به دليل خاص بودنش، در اصطلاح عموم با نام دريا از آن ياد مي شود.
دریای مرده ( بحر المیت ) و شگفتي ها و عجايب آن
دریای مرده نام دریایی است که هيچ کس در آن غرق نشده و نمي ميرد !!!
و برخلاف نامش، اين دريا هيچ گاه نمرده و از بين نخواهد رفت و محو نخواهد شد!!!
و جالب تر اينکه با وجود اينکه نامش مرده است اما سرشار از نعمت و موهبت براي زندگان مي باشد !!!
علت نامگذاري دریای مرده ( بحر المیت )
در واقع دليل اصلي نامگذاري اش با اين نام اينست که اين درياچه بسيار شور مي باشد. بنابر گزارشي از هر سه ملوکول در اين درياچه يک ملوکول نمک و دو ملکول آب است و ميزان شوري آب اين دريا 9.6 برابر اقيانوس هاي ديگر است. ميزان نمک بسيار زياد در اين درياچه باعث شده که عملا رشد گياهان و جانوران در اين محيط غيرممکن باشد هرچند که به تازگي طبق تحقيقاتي مشخص شده که نوعي باکتري در اعماق اين درياچه ديده شده و در آنجا زندگي مي کنند. به دليل غلظت بسيار زياد نمک و همين عدم وجود حيات در اين درياچه به آن لغب دریای مرده را داده اند.
خصوصيات ويژه و منحصر به فرد دریای شور يا دریای مرده
آب رودخانه اردن به دریای مرده ( بحر المیت ) مي ريزد اما به اين خاطر که اين درياچه به هيچ جاي ديگر راه ندارد و به هيچ آب روان ديگري وصل نمي شود، اين آب در همان جا مانده و تبخير مي شود و تنها چيزي که باقي مي ماند تنها نمک است و نمک. گفته شده که شدت تبخير به قدري زياد است که هرسال يک متر از ارتفاع آب کم مي شود. به همين خاطر نام ديگر دریای مرده ( بحر المیت )، دريا(درياچه)ي شور است.
اين درياچه کم ارتفاع ترين مکان روي زمين است و حدودا 420 متر پايين تر از سطح دريا قرار دارد. اطراف آن با بيابان محاصره شده و 330 روز آفتابي در سال را به خود مي بيند. در طول روز دماي هوا بين 60 تا 100 درجه سانتي گراد مي رسد. حال ميتوانيد به راحتي دليل تبخير بسيار زياد اين درياچه و تبديل شدنش به درياچه اي نمکي را دريابيد. اما وجود همين ميزان بالاي نمک اين دريا را جذاب کرده است زيرا نمک زياد موجود در اين آب باعث شده که هيچ کس در اين دريا غرق نشود. چراکه همين غلظت سبب شناور ماندن فرد بر روي آب مي شود و به او کمک ميکند که بدون هيچ زحمتي به راحتي روي آب بماند. اما شنا در آن غيرممکن است زيرا باز همين غلظت امکان حرکت کردن در آب و شنا را نمي دهد. درواقع شما در اين درياچه مانند يک شناور مي شويد.
دریای مرده ( بحر المیت ) با کم آبي شديد مواجه است اما نکته قابل توجه اين است که هرچقدر هم اين درياچه کم آب شود، باز هم محو نخواهد شد زيرا با کم شدن آب، غلظت نمک بيشتر مي شود و نهايتا به جايي مي رسد که ديگر تبخيري در آن صورت نمي گيرد. بنابراين دریای مرده ( بحر المیت ) کوچکتر خواهد شد ولي هيچ گاه از روي نقشه به طور کامل حذف نمي شود.
آب اين درياچه و ماسه هاي آن خاصيت درماني بسيار زيادي دارد و بسياري از بيماري هاي پوستي را درمان ميکند. در نگاه اول شايد با خود فکر کنيد که بودن در دریای مرده ( بحر المیت ) و استفاده از خاصيت درماني آبش در دماي بسيار بالاي اين منطقه غيرممکن است. اما بهتر است بدانيد اينجا تنها مکان بر روي کره زمين است که شما مي توانيد براي مدت زمان طولاني آنجا بوده، دوش آفتاب بگيريد و اصلا نسوزيد!! دليل اين امر هم وجود لايه هاي محافظتي طبيعي اي است که از شما در برابر اشعه هاي UV محافظت ميکند.
ريشه تاريخي دریای مرده
اخبارهاي گوناگون و متفرقه از گوشه و کنار دنيا حاکي از آن است که از گذشته تا کنون در اين محل مسيحيان، يهوديان و مسلمانان زندگي کرده اند. نسخه هاي خطي عتيقي با نام طومارهاي بيت الميت از زمين ها و غارهاي اطراف اين درياچه بدست آمده که با وجود آنکه تا کنون چندين تيم مسئوليت ترجمه اين متون را به عهده گرفته اند اما همگي از انتشار کامل اين متون سرباز زده اند. راز و رمز هاي بسيار زياد اين نوشته توجه خيلي ها را به خود جلب کرده است ولي هنوز هيچ کس نمي داند که چه سازمان يا گروهي دستور ممانعت از انتشار اين متون را داده است. فرضيات و حدسيات بر اين است که اين متون پرده از حقايق بسيار زيادي برداشته که اگر فاش شود حاکميت و فرمانروايي و برحق بودن بسياري از مدعيان اين امر، زير سوال مي رود.
بنابر گزارش ديگر اين ادعا مطرح شده که محل اصلي دریای مرده، جايي است که قوم لوط زندگي مي کردند. قوم لوط پس از نزول عذاب که چهار شهر اصلي آنها را دربر گرفت از بين رفتند. اين ادعا وجود دارد که زير دریای مرده محل اصلي اين چهار شهر است. صدوم، صابييم، عمورا، ادوما. اين ادعا را با اين آيات مطرح کرده اند: آيه 5 از سوره نمل، آيه 74 از سوره حجر و آيه 82 از سوره هود. براي شواهد اين ادعا نيز مطالبي را مطرح کرده اند از جمله اينکه اين درياچه چون شکل آن گرد نيست پس از برخورد شهاب سنگ به وجود نيامده. همچنين وجود اين حجم از نمک در اين درياچه غيرطبيعي است زيرا در هيچ کدام از مناطق دور و نزديک به اين دريا هيچ معدن نمکي يافت نشده. مطلب سوم اينکه شدت تشعشعات و گرما و آتش در اين مناطق به قدري است که در نقشه هاي ماهواره اي که شبانه گرفته مي شوند رنگش به رنگ قرمز ديده مي شود و اين درحالي است که باقي درياها و درياچه ها سياه هستند. بنابراين سه شاهد عده اي مدعي هستند که اين درياچه وعده خداوند براي عذاب ابدي قوم لوط است و براساس فرموده خداوند که فرمود “پس از عذاب از باقي مانده اجساد و شهر براي کارهاي ساختماني استفاده کرديم”، از املاح و مواد معدني اين درياچه براي کشاورزي و بسياري مصارف ديگر استفاده مي شود.
خلاصه مطلب اينکه اين درياچه براي هرگروه از مردم و براساس عقايد و نظريات آنها داراي شگفتيهاي فراوان است.