بادام زمینی یک مولتی ویتامین خوشمزه با خاصیت های نهفته
بادام زمینی خوشمزه و ترد قرن ها یکی از دانه های روغنی محبوب شناخته شده برای بشریت بوده است. هسته بادام زمینی، غنی شده با بسیاری از مواد مغذی ضروری برای سلامتی است. آنها در واقع حبوبات هستند، اما تقریبا همه ویژگی های دیگر آجیل های خوراکی مانند پسته، بادام و غیره را دارا می باشند. در این مقاله از مجله اینترنتی 5 عصر قصد داریم تا شما را با خواص این ماده مغذی خوشمزه بیشتر آشنا کنیم.
از نظر گیاه شناسی، آنها گیاهانی کوچک و زیرزمینی متعلق به خانواده باقلائیان، از جنس Arachis می باشند.
شناخت بادام زمینی
بادام زمینی یک گیاه کوچک دو ساله است که تا یک پا بالاتر از زمین رشد می کند. فکر می کنم از آمریکای مرکزی نشات گرفته و از طریق کاشفان اسپانیایی به بقیه جهان گسترش داده شده است.امروزه بادام زمینی یکی از دانه های روغنی است که به طور گسترده ای کشت می شود و محصول اصلی تجاری چین، هند، کشورهای آفریقایی و ایالات متحده آمریکا می باشد.
حدودا 120 تا 150 روز طول می کشد تا گیاه بادام زمینی پس از کاشت بذر تولید شود. فرآیند توسعه بادام زمینی بسیار جالب است! گل های زرد آن پس از گرده افشانی خود، به “تخمدان” به نام pedicels، که به سرعت در حال چرخش به سمت پایین( عمق چندین اینچی زیرزمین) است رشد می کند، جایی که میوه ها به غلاف بادام زمینی می رسند.
برای برداشت، تمام گیاه شامل ریشه ها از خاک خشک می شوند. هر گیاه ممکن است 10-150 غلاف در خود نگهدارد. غلافها دارای پوسته بیرونی ضخیم و چروکیده مانند غلاف باقلا هستند. هر هسته بادام زمینی با لایه نازک و قهوه ای پوشیده شده است و می تواند مثل هر حبه دیگری به دو قسمت تقسیم شود.
بادام زمینی بامبارا (Vigna subterranea L. Verdc) از بادام زمینی آمریکایی (Arachis hypogaea) متفاوت است، بادام زمینی بامبارا در واقع یکی از محصولات بومی در بسیاری از مناطق آفریقایی است که پروتئین، چربی و سایر مواد مغذی ضروری گیاهان را شامل می شود.
خواص بادام زمینی
- بادام زمینی غنی از انرژی (567 کالری در هر 100 گرم) و حاوی مواد مغذی، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها که برای سلامت ضروری است، می باشد.
- آنها به اندازه کافی اسیدهای چرب اشباع نشده (MUFA)، به ویژه اسید اولئیک، را تشکیل می دهند. MUFA به کاهش LDL یا “کلسترول بد” کمک می کند و سطح HDL یا “کلسترول خوب” را در خون افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که رژیم مدیترانه ای که غنی از اسیدهای چرب غیرمستقیم است، باعث جلوگیری از بیماری عروق کرونر و خطر سکته مغزی می شود.
- هسته آن منبع خوبی از پروتئین غذایی است؛ آنها آمینو اسید های با کیفیت خوب را که برای رشد و توسعه ضروری هستند تشکیل می دهند.
- مطالعات انجام شده نشان داده است که بادام دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان های پلی فنولی، به ویژه اسید کربنیک است. تصور می شود این ترکیب باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده با محدود کردن نیتروسامین در معده می شود.
- بادام یک منبع عالی از رسوراترول، یکی دیگر از آنتی اکسیدان های پلی فنولی است. رسوراترول دارای عملکرد محافظتی در برابر سرطان، بیماری قلبی، بیماری عصبی دژنراتیو، بیماری آلزایمر و عفونت های ویروسی / قارچی است.
- علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که رسوراترول ممکن است از طریق تغییر مکان مکانیسم های مولکولی در رگ های خونی باعث کاهش خطر انسداد و افزایش تولید هورمون وازودیلاتور، اکسید نیتریک شود.(کاهش حساسیت به آسیب های عروقی از طریق کاهش فعالیت آنژیوتانسین، یک هورمون سیستمیک مسئول کاهش تنگی خون که باعث افزایش فشار خون می شود)
- مطالعات انجام شده اخیر نشان می دهد که بو دادن / جوشیدن بادام زمینی باعث افزایش قابلیت آنتی اکسیدانی در بادام زمینی می شود. یافته ها نشان داده است که بادام زمینی بو داده به ترتیب دو و چهار برابر با افزایش آنتی اکسیدان های ایزوفلاوون biochanin-A و جنیستئین همراه است. (مجله ی کشاورزی و شیمی غدا).
- هسته بادام زمینی منبع خوبی از ویتامین E (α-توکوفرول) است. حاوی حدود 8 گرم در هر 100 گرم است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی قدرتمند است که به حفظ سلامت مخاط و پوست با محافظت از رادیکال های آزاد کمک می کند.
- آجیل با بسیاری از گروه های مهم ویتامین B مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B-6 و فولات ها بسته بندی شده است. 100 گرم بادام زمینی حدود 85٪ RDI نیاسین را تامین می کند که به سلامت و جریان خون به مغز کمک می کند.
- آجیل منبع غنی از مواد معدنی مانند مس، منگنز، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم هستند.
- فقط تعداد انگشت شماری از بادام زمینی در روز آنتی اکسیدان فنول، مواد معدنی، ویتامین ها، و پروتئین بدن را تامین می کند.
نحوه انتخاب بادام زمینی
بادام می تواند به طور سالانه در بازار موجود باشد. در فروشگاه ها، فرم های مختلف را برای خرید می توان یافت. سعی کنید بادام زمینی با پوسته را به جای آنهایی که پردازش شده اند، خریداری کنید. آنها به طور کلی در بسته های هوادهی شده و مخازن فله در دسترس هستند. غلاف بادام زمینی ها باید فشرده و پوشیده از پوست سالم، به طور یکنواخت و سنگین باشد. آنها باید از ترک و لکه ها و بوی نامطبوع عاری باشند.
دانه های با پوسته را می توان در مدت چند ماه در یک محل خنک و خشک نگهداری کرد، در حالی که آجیل های بدون پوسته باید درون ظرف محفوظ قرار داده شوند و در یخچال نگهداری شود تا رطوبت نگیرند.
روش های آماده سازی و سرو بادام زمینی
آنها در عین حال خوش طعم هستند. بو دادن طعم را آنها را بهتر می کند، سطوح آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهد، مانند اسید پم کوماریک، و به حذف آفلاتوکسین سمی کمک می کند.
بادام زمینی بو داده دارای عطر و طعم منحصر به فرد است. در واقع، عناصر تغذیه ای و آنتی اکسیدان ها را غنی می کند.
Bumbu kacang (سس بادام زمینی) که با استفاده از بادام زمینی سرخ شده، قند خرما، شلغم، سیر، تمر هندی، آب لیمو، علف لیمو، نمک، چیلی، فلفل، سس سویا شیرین به دست می آید و بافت نیمه جامدی دارد.
کره بادام زمینی یک رژیم غذایی است که از آجیل های بو داده تهیه شده و یا بدون اضافه کردن روغن است که در سراسر جهان محبوب است.شیر بادام زمینی نیز یک نوشیدنی سالم و مورد علاقه خیلی از افراد است.
بادام زمینی “چوتنی” تهیه شده از آجیل، فلفل چیلی، نمک، برگ گشنیز، دانه سیر و خردل، غذایی محبوب در میان مناطق جنوبی هند و مناطق سریلانکا است.
روغن بادام یکی دیگر از منابع طبیعی سالم روغن پخت و پز خوراکی مانند روغن سویا یا روغن زیتون است. به طور گسترده ای بخاطر طعم معطر آن، مخصوصا در بسیاری از کشورهای جنوب هند و سریلانکا استفاده می شود.
توصیه های مصرف بادام زمینی
ترجمه شده از سایت: www.nutrition-and-you.com