شبی که ماه کامل شد

دانلود تمام قسمتهای سریال مانکن

خطمی گیاهی مفید برای درمان سرفه و خلط آور

در این مطلب از بخش آشنایی با گیاهان دارویی قصد داریم شمارا با گیاهی به نام خطمی آشنا کنیم با ما همراه باشید.

خطمی بری هم نو دیگری از این گیاه است.

ویژگی‌‌های ظاهری خطمی :

(تیره پنیرک)گیاه علفی پایایی است با ریشه منشعب زرد رنگ و ساقه بلند افراشته پوشیده از برگ های متناوب. همه قسمت های این گیاه دارای کرکهای نرم است. از بغل برگها خوشه های گل سفید یا صورتی ظاهر می شوند. دانه های آن کنار هم قرار گرفته میوه مدور و صفحه ای را به وجود می آورند پایین سمت چپ).

خطمی

محل رویش:

موطن اصلی آن منطقه مدیترانه بوده و در قسمت وسیعی از اروپای غربی تا منطقه سیبری می روید.

دوران گلدهی: تیر و مرداد زمان برداشت: ریشه از مهر تا آخر آبان و برگ و گل ها از ماه تیر تا آخريد

توضیحات:

از قدیم این گیاه در باغچه ها به عنوان گیاه عسل دهنده و گیاه دارویی و تزیینی کاشته می شد.
همه قسمت های این گیاه خواص دارویی دارد. ریشه، برگها، و گل این گیاه را جمع آوری می کنند. ریشه ها را پاک و خرد کرده سپس در درجه حرارت حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد خشک می کنند. برگها را می توان به تدریج و برحسب گل دادن یا یکباره وقتی که رشد آن به آخر می رسد، در پاییز، جمع آوری کرد. گل ها را باید صبح زود و قبل از باز شدن چید، سپس در سایه و محلی که هوا در آن جریان داشته باشد، خشک کرد.

خطمی یکی از مهم ترین گیاهان دارویی لعابدار است. قسمت های جمع آوری شده دارای لعاب (گل آن تا ۲۰ درصد و ریشه تا ۳۰ درصد)، قند، نشاسته، آسپارانژین، پکتین و مواد دیگر است. از دم کرده این گیاه در هنگام تورم مجرای تنفسی فوقانی به عنوان ضد سرفه و خلط آور و نرم کننده استفاده می شود طب سنتی خصوصا از ریشه این گیاه علیه بیماری های معده ای – روده ای استفاده می کرده است. برای تهیه خیسا یک قاشق کوچک از ریشه این گیاه را در یک فنج می ریزند. برای مصارف خارجی از آن به عنوان پانسمان نرم کننده و برای غرغره استفاده می شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.