شبی که ماه کامل شد

۸ راه تشخیص افسردگی به همراه تست افسردگی معتبر انلاین

در ابتدا این مقاله از ۵ عصر ۸ راه تشخیص افسردگی و راه مراقبت از افراد افسرده را به شما آموزش می دهیم و در ادامه این مطلب تست افسردگی معتبر انلاین برای شما قرار دادیم تا اگر دوست دارید ببینید افسرده هستید یا خیر از آن استفاده کنید .

۸ راه تشخیص افسردگی

تشخیص افسردگی

بر طبق آموخته های عمومی راجع به افسردگی که در چندین سال کسب شده است، ما هنوز معنا و مفهوم افسردگی را در اجتماع به خوبی درک نکرده ایم. در واقع این درک، علامت یک نوع بیماری است. زیرا علت آن که افسردگی را به عنوان یک بیماری وخیم می شناسیم، دقیقا نمی توانیم افرادی را که با ما زندگی می کنند و دچار افسردگی هستند، تشخیص دهیم. تشخیص ندادن و ندانستن علائم ظهور این بیماری و یا حتی بیماری های مشابه، اوضاع را بدتر می کند. این نتایج برگرفته از کسانی است که افسردگی را از خود یا دیگران پنهان می کنند. مخصوصاً زمانی که بیماری افسردگی در افراد تشخیص داده نشود، آن ها به خاطر این که افسردگی خود را از بقیه پنهان کنند، سعی می کنند در برابر مشکلات، خودشان راه حلی را بیابند. بهتر است این مسأله را فراموش کنیم که رنج کشیدن از یک بیماری، همیشه به طور واضح و آشکار نبوده تا همگان آن را دریابند. پس ما با درک بهتر، می توانیم به کسانی که دچار افسردگی پنهان هستند، کمک کنیم.

در این مقاله، به شرح علایمی از یک شخص افسرده، که می خواهد بیماریش را پنهان کند، می پردازیم.

۱- آن ها ممکن است افسرده به نظر نرسند.

از طریق رسانه و فرهنگ غالب جامعه، اکثر ما فهمیده ایم که یک فرد افسرده، چگونه رفتار می کند و شکل ظاهریش چگونه است. ما شخصی را مجسم می کنیم که به ندرت از خانه خارج می شود، لباس هایش نامرتب است، دائما کسل و ناراحت است، اما در عین حال همه ی کسانی که افسرده هستند، به یک شکل رفتار نمی کنند. البته همه ی مردم با یکدیگر فرق دارند و رفتار آن ها در مقابل این بیماری، با هم متفاوت است. بسیاری از مردم به صورت ظاهری طوری رفتار می کنند که انگار دارای سلامتی روحی کاملی هستند ولی آن ها با این کار رنجشان کمتر نمی شود. در مقابل نیز، کسانی که قادر نیستند این تظاهر را انجام بدهند، از افراد متظاهر که می گویند حال روحیشان خوب است، ضعیف تر نیستند.

۲- آن ها ممکن است اغلب زمانی که خسته می شوند، عصبانی شده و بهانه گیری کنند.

تشخیص افسردگی و عصبانیت

یکی از تبعات منفی افسردگی، عصبانی شدن ممتد است. نه این که همه ی اشخاص افسرده، زود از کوره در بروند و عصبانی بشوند، ولی این یک حرکت معمولی و البته منفی است. برای کسانی که از افسردگی رنج می برند، عصبانی شدن یکی از سخت ترین جنبه های افسردگی می باشد. همچنین اگر کسی مبتلا به بیماری افسردگی باشد، علت عصبانیتش می تواند به خاطر پریشانی باشد. آن ها شب ها ساعاتی کوتاه می خوابند و هر روز صبح که بیدار می شوند، احساس می کنند که هنوز نیاز به خوابیدن بیشتری دارند. بدتر این که آن ها ممکن است خودشان را سرزنش کرده و معتقد باشند که تنبل هستند و یا این که افراد دیگر را مقصر بدانند که سطح انرژی آن ها را پایین می آورند.

پنهان کردن افسردگی، برای کسانی که تشخیص داده شده است که مبتلا به افسردگی هستند، مشکل است. اما آن ها سعی می کنند که این موضوع را از اطرافیانشان دور نگه دارند، در حالی که این بیماری، به طور ناخودآگاه بر روی حجم کار و روابط شخصی شان اثر می گذارد.

۳- آن ها معمولا بد اخلاق هستند.

رفتار شخص افسرده ممکن است مانند افراد مبتلا به مالیخولیا باشد، اگر چه که در زندگی روزانه، شما از آن ها رفتاری غیر ارادی نمی بینید. «کج خلقی» یکی دیگر از نشانه ی افسردگی است. بدون شک تا زمانی که افسردگی یک قالب رفتاری برای فرد باشد، او نمی تواند درست ببیند یا محاسبات را به دقت انجام دهد. این مسأله باعث می شود تا فرد اعتماد به نفس خود را به مرور از دست داده و هر روز بد اخلاق تر از قبل شود.

اگر کسی را می شناسید که دچار افسردگی شده، تحت نظر پزشک است و مشکلش را با شما در میان می گذارد، احتمالا باخود می گویید که چه طور قبلا این موضوع را نفهمیده بودید!! این دقیقا همان نکته ای که بسیار اهمیت دارد. شما واقعا در شناخت برخی از افراد افسرده، موفق نخواهید بود. آن ها سریع عصبانی و زود رنج می شوند. در واقع این رفتار، از جنبه های بد این بیماری می باشد.

۴- ممکن است به احساسات شما پاسخ مناسبی ندهند.

تشخیص افسردگی

تصور غلط راجع به افسردگی این است که همه فکر می کنند فرد افسرده حتما باید در تمام اوقات، غمگین باشد. افسردگی هیچ احساسی را القا نمی کند یا فرد فقط تا اندازه ای احساسات را تجربه می کند و همه ی این ها بستگی به خود شخص دارد، درعین حال بعضی از اشخاص افسرده معتقدند که در زمان مریضی، بی احساس هستند و از همه بیشتر، احساس ناراحتی یا زود رنجی را تجربه کرده اند. به همین خاطر واکنش مناسب به علامات یا کلمات احساسی برای آن ها مشکل می باشد و یا ممکن است اصلا به آن فکر نکنند. آن ها ممکن است با این رفتار، به نظر شما غیرمنطقی یا زودرنج به نظر بیایند. شاید این تفکر ناشی از این موضوع باشد که مغز آن ها قادر نیست به حرکات و اشاره های احساسی شما واکنش نشان بدهد.

۵- کارهای مورد علاقه ی خود را انجام نمی دهند.

افسردگی

کم فعالیتی در دوره ی زمانی خاصی، نشان دهنده ی ابتلای فرد به افسردگی است. همان طور که در بالا گفته شد، افسردگی به نوعی تخلیه احساسات فیزیکی مانند تخلیه احساسات روانی است؛ که فرد با انجام کارهای سخت، از زندگی لذت می برد. افراد افسرده حتی کار های مورد علاقه ی خود را انجام نمی دهند و از پرداختن به آن ها پرهیز می کنند؛ زیرا افسردگی به آن ها احساسی را القا می کند که فکر می کنند با انجام کارهای مورد علاقه، باز هم لذت کافی نخواهند برد. در واقع برای کمک به فرد افسرده، حتما باید با شیوه ی مناسبی او را نزد پزشک متخصص ببرید.

۶- آن ها دچار عادات بد غذا یی می شوند.

 بد غذا یی افسردگی

عادات غیرعادی غذا خوردن به دو دلیل اتفاق می افتد. دلیل اول به نوعی مقاومت در مقابل این بیماری است و دلیل دوم عدم مراقبت کردن از خود می باشد .خیلی کم یا زیاد غذا خوردن، می تواند نشانه ای از افسردگی باشد. زیاد خوردن بیشتر مایه ی خجالت است و وقتی فرد سرگرمی دیگری جز خوردن پیدا نمی کند، سعی می کند هر چه بیشتر غذا مصرف کند.

وقتی شخص خیلی کم غذا می خورد، به این دلیل هست که آن ها از غذا خوردنشان لذت نمی برند، احساس ناخوشایندی را در حین غذا خورد تجربه می کنند و غذا به مذاق شان خوش نمی آید. این عکس العمل در واقع حرکتی غیر ارادی است که از افسردگی ناشی می شود. آن ها این طور قضاوت می کنند که عادات غذاییشان تحت اختیار خودشان است و این احساس، حال آن ها را وخیم تر می کند.

۷- رفتار ها و واکنش هایشان معمولا متزلزل است.

شخص افسرده عملکردش به صورت منطقی مثل رفتار شخصی سالم نیست. آن ها دیگر کاری که برایشان خوشایند باشد و قبلا از انجام آن لذت می بردند، در لیست برنامه های خود ندارند. سرزنش و سرکوفت زدن فقط به آن ها صدمه ی بیشتری وارد می کند و مفید نیست. اگر آن ها افسردگی را موضوعی خصوصی می دانند، راه کمک کردن به آن ها سخت تر می شود؛ درنتیجه آن ها نمی توانند رفتاری مانند رفتار افراد سالم داشته باشند. به همین دلیل است که باید آن ها در زندگی بیشتر درک کنیم. بیماران افسرده معمولا در هر کاری متزلزل بوده و نمی توانند در خصوص مسائل تصمیمی قطعی بگیرند، زیرا این افراد پیوسته در حال مبارزه با یک بیماری به نام افسردگی هستند.

۸- آن ها ممکن است روزهای خوب و بدی داشته باشند.

فرد افسرده فراز و نشیب زیادی را در زندگی تجربه می کند. اگرکسی دچار افسردگی پنهان یا تشخیص داده نشده باشد، ممکن است به نظر برسد که دچار بی ثباتی اخلاقی و رفتاری است. این ذهنیت به رفتار آنها بستگی زیادی دارد، چرا که اگر افسردگی آن ها ممتد و یا غیر ممتد باشد، شدت بی ثباتی رفتاری در آن ها متفاوت است. تغییر در خلق و خوی، می تواند در افراد سالم هم دیده شود، اما بدون شک در افراد افسرده، این میزان بیشتر است.

اگر در اطراف شما یک بیمار مبتلا به افسردگی وجود دارد، بهتر است که حواستان به موارد فوق باشد. شما باید آن ها را درک کنید. سعی کنید تا به آن ها کمک کرده و آن ها را تشویق به انجام دادن کارهای مورد علاقه شان بکنید. تلاش کنید آن ها کاملاً درمان شوند و مجبورشان کنید سریعا کاری را که مدنظر دارند، به انجام برسانند، چرا که این اتفاق به نوعی یک تسکین برای بیماری آن ها است. برای دوستان و اعضای فامیلتان که دچار افسردگی شده اند، به عنوان یک حامی باشید و به آن ها اجازه بدهید که همیشه روی کمک شما حساب کنند.

تست افسردگی معتبر انلاین

دکتر دیوید برنز، روانشناس، استاد دانشکده پزشکی هاروارد تستی را طراحی کرده که میزان غمگین یا افسرده بودن شما را می‌سنجد.

۱- احساس غم و اندوه می‌کنید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۲- آیـنده را تـاریک می‌بینید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۳- احساس می‌کنید بی‌ارزش هستید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۴- خود را در مقایسه با دیگران حقیر احساس می‌کنید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۵- آیا مدام از خودتان انتقاد می‌کنید یا خودتان را سرزنش می‌کنید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۶- آیا در تصمیم‌گیری با دشواری روبه رو هستید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۷- اغلب احساس خشم و رنجش دارید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۸- آیا علاقه خود را به شغل، سرگرمی، خانواده یا دوستان‌تان از دست داده‌اید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۹- آیا بی‌انگیزه هستید و انجام کارها برای‌تان دشوار شده است؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۱۰- آیا خود را پیر و غیرجذاب می‌دانید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۱۱- آیا اشتهای‌تان را ازدست داده‌اید یا برعکس بیش از اندازه پرخوری می‌کنید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۱۲- خوابیدن برای‌تان دشوار شده یا مدام احساس خستگی می‌کنید و بیش از اندازه می‌خوابید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۱۳- آیا میل جنسی‌تان را ازدست داده‌اید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۱۴- آیا بیش از اندازه نگران سلامت خود هستید؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی

۱۵- آیا فکر می‌کنید اگر بمیرید، بهتر است؟
۰-ابدا
۱-کمی
۲-تاحدودی
۳-خیلی


چه نمره‌ای گرفتید؟
امتیازها را براساس ارقامی که کنار هر گزینه نوشته شده با هم جمع کنید و مجموع نمرات‌تان را به کمک راهنمای زیر تحلیل کنید.

۰ تا ۴

به هیچ عنوان افسرده نیستید

۵ تا ۱۰

نگران نباشید افسرده نیستید

۱۱ تا ۲۰

شما دیگر غمگین به شما نمی روید ، شما افسردگی خفیف دارید ولی با کمی تلاش خودتان می توانید از این وضعیت نجات پیدا کنید بهتر است با مشاور صحبت کنید.

۲۱ تا ۳۰

شما افسردگی شدیدی ندارید ولی خیلی هم خفیف نیست افسردگیتان پس حتما با یک متخصص صحبت کنید.

۳۱ تا ۴۵

اگر نمره شما بین ۳۱ تا ۴۵ است دچار افسردگی شدید هستید و هر چه سریعتر با مراجعه به روانپزشک باید تحت درمان قرار بگیرید و همچنین از دارو‌های ضد افسردگی استفاده کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. ساسان می گوید

    نمرم شد 33, خوش به سعادتم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.