تشخیص افراد دروغگو با دانستن 13 جمله مهم !
بهترین روش برای زندگی کردن، راستگویی و پرهیز از دروغ است. با این روش شما ذهنی آرام و به دور از هیاهو و جنجال دارید و میتوانید با خاطری آسوده به ادامه زندگی بپردازید. انسانهای دروغگو همیشه باید ذهنشان درگیر دروغهایی که گفته اند باشد و همین امر سبب از بین رفتن آسودگی خیال آنها میشود و با چند ترفند تشخیص افراد دروغگو ساده خواهد شد.
و اما از کجا بفهمیم شخصی که روبه روی ما ایستاده و سخنانی را نقل میکند، بدون هیچ قصد و غرضی بوده و دروغ نمیگوید. در ذیل فهرستی تهیه شده که تشخیص افراد دروغگو را برای شما آسان خواهد کرد. اغلب افراد دروغگو از این جملات استفاده میکنند.
1. راستش را میگویم
افراد دروغگو با عباراتی مانند “راستشو میگم” و یا “اگه بخوام صادقانه بگم” و امثالهم سعی میکنند تا مخاطب را مجاب کنند که حرف و سخن آنها را باور کند.
2. باور کنید
افراد دروغگو برای ادامه سخنانشان به این نیاز دارند که شما آنها را باور کنید. لذا اغلب به صورت ناخوداگاه از این جمله استفاده میکنند. درواقع در لابه لای دروغهایشان، خواهش و نیاز خود را به صورت ناآگاهانه مطرح کرده تا بلکه بتوانند اعتماد شما را جلب کنند. زمانی که جملاتی مانند ” باور کن” را میشنوید برای تشخیص افراد دروغگو کمی محتاطتر باشید.
3. تا آنجا که من میدانم
البته این جمله در واقع دلیلی بر تشخیص افراد دروغگو نیست ولی زمانی که شما از این نوع جملات استفاده میکنید این حس را به مخاطب القا میکنید که موضوعی را پوشیده نگاه داشته اید و یا اینکه دارید برای خود راه فرار و گریزگاهی ایجاد میکنید که در صورت برملا شدن موضوع، به این روش فرار کرده و خود را متهم نسازید. لذا بهتر است زمانی که از چیزی صحبت میکنید، کاملا بر آن اشراف داشته و از آن مطمئن باشید.
4. تا آنجا که یادم میآید
این جمله نیز مانند جمله بالا، بار منفی زیادی را به شنونده القا میکند و بلافاصله این فکر را در او قوت میدهد که احتمال خطای این شخص بسیار زیاد است چون حتی خودش نیز به حافظه اش و حرفی که میگوید، اطمینان ندارد.
5. درواقع موضوع اصلی این است که…
این یک ترفند برای افراد دروغگویی است که در این کار تبهر دارند. افراد دروغگو سعی میکنند تا مخاطب را از مسیر بحث اصلی منحرف کرده و موضوع جدیدی را جایگزین قبلی کنند و به اشتباه به شما بفهمانند که موضوع اصلی همین است. پس دقت کنید که در صحبتها و بحثهای روزمره ای که دارید، اگر قصد دروغ گویی و یا منحرف کردن مخاطب را ندارید، ابتدا موضوع اول را به سرانجام برسانید، سپس موضوع جدید را مطرح کنید.
6. میدانید؛ در واقع حقیقت این است که…
اغلب زمانی از این جمله استفاده میشود که طرح کردن و بیان حقیقت و موضوع مطرح شده، برای گوینده سخت و دشوار است. به عبارتی این دشواری بیان حقیقت تا آنجاست که گوینده قصد دارد با استفاده از طولانی کردن جملات، بیان این حقیقت را به تاخیر بیاندازد. فلذا در شنونده این حس بیدار میشود که حقیقت آن قدر سخت و تلخ است که ممکن است گوینده هرلحظه از گفتن آن منصرف شده و دروغی ساختگی به او تحویل دهد. پس سعی کنید در مکالمات و صحبتهای صادقانه خود این جمله را به کار نبرید و این حس منفی را به شنونده منتقل نکنید.
7. اگر بخواهم راستش را بگویم این که…
عباراتی مانند عبارت بالا و یا عبارت ” بذار باهات رو راست باشم” این تصور را در ذهن مخاطب ایجاد میکند که تا این لحظه هرچه را که شنیده، حقیقت نبوده و درواقع به نوعی به او دروغ گفته شده است و این راهی ساده برای تشخیص افراد دروغگو است.
8. من تحت هیچ شرایطی و هیچ گاه این کار را انجام نخواهم داد
قاطعیت در بیان انجام دادن یا ندادن کاری که مربوط به آینده است، نشان از تشخیص افراد دروغگو است. چرا که هنوز آینده نیامده و شخص در شرایط مشابه قرار نگرفته است. پس این بیان اطمینان صد درصدی از رفتارها، آن هم در شرایطی که اصلا هنوز به وجود نیامده ، نشانی از دروغگویی است.
9. سوالی را تکرار کردن
زمانی که از شما سوالی پرسیده میشود بهتر است از تکرار کردن سوال بپرهیزید، چون ممکن است تصور شود شما با این کار دارید برای خود زمان میخرید تا واقعیت را نگفته و دروغی بسازید. البته این تکرار کردن سوال شاید برای فهمیدن بیشتر خودتان باشد و یا اینکه مطمئن شوید سوال را درست شنیده اید، ولی این طرز برخورد شما باعث بدبینی و شک میشود. پس بهتر است در اینگونه موارد به وضوح بیان کنید که سوال را متوجه نشده اید و آن را دوباره برایتان بازگو کنند.
10. جوابهای یک کلمه ای
افراد دروغگو در پاسخ به سوالاتی که از آنها پرسیده میشود، سعی میکنند از کلمات کوتاه استفاده کنند و پاسخ را در خلاصه ترین حالت ممکن بدهند تا مبادا در بیان جزئیات، لو رفته و دروغ آنها برملا شود. درواقع پاسخهای کوتاه و بسیار خلاصه پالس منفی دارند و احتمال تشخیص افراد دروغگو را افزایش میدهند.
11. کسانی که از کلمه “من” در صحبتهایشان استفاده نمیکنند.
درواقع این یک طرفند برای افراد ماهر در دروغگویی است. این افراد هیچ گاه به طور واضح بیان نمیکنند که کاری را انجام داده اند و یا سخنی را گفته اند. بلکه آن کار یا سخن را به صورت سوم شخص غائب بیان میکنند. مثلا به جای آن که بگویند ” من این حرف را زده ام” میگویند ” این حرف زده شده”.
12. آیا باورت میشود؟
افراد دروغگو این قبیل سوالات را زیاد میپرسند. آنها مدام سوالاتی از این دست را میپرسند : ” باور میکنی فلان اتفاق افتاده شده؟ ” و یا اینکه ” باور میکنی این حرف زده شده باشد؟ ” . واقعیت این است که انسانهای راستگو بر این عقیده هستند حرفی که میزنند راست و درست است پس دلیلی ندارد که دیگران آن را باور نکنند. بنابراین نیازی هم نیست که مدام از مخاطب خود درمورد باور کردن یا نکردن آن سوال کنند. پس اگر مطلبی که بیان میکنید حقیقت دارد، نیازنیست که در مورد باور کردن طرف مقابل از او سوال کنید، مگر آن که دلیل خوب و قانع کننده ای برای این کار داشته باشید.
13. تو چطور میتوانی به من شک داشته باشی؟
تشخیص افراد دروغگو اغلب زمانی که شخص مقابل آنها به دروغگویی شان شک میبرد و قصد برملا کردن این دروغ و یا تخریب آنها را دارد حالت تهاجمی پیدا میکنند و بسیار عصبی عمل میکنند. در صورتی که اگر موضوعی که بیان میکنید کاملا بر مبنای حقیقت باشد، زمانی که طرف مقابل ادله کافی برای حرفهایتان بخواهد، هیچ گاه برآشفته نشده و در کمال آرامش توضیحات کافی را بیان میکنید. درواقع افراد دروغگو زمانی که از آنها ادله کافی میخواهند، به شدت عصبی میشوند و با جملاتی از این قبیل طرف مقابل را به چالش کشیده تا بلکه با این ترفند از جواب دادن طفره بروند.