ناگفته هایی از خواص دارویی کنگر

loading...

طبیعت خداوند پر از گیاهانی است که با صدها خواص مفید بدون هیچ هزینه ای برای بشر خلق شده است. کنگر یکی از گیاهان خودرو در مناطق مدیترانه ای می باشد. این گیاه از خانواده آستراسیای است. در اروپا بیشتر در کشورهای ایتالیا، اسپانیا و فرانسه و در قاره آمریکا، بیشتر در کشور آرژانتین و در اکثر کشورهای آسیایی من جمله ایران یافت می شود.

kangar-farngi
کنگر فرنگی

عمدتا در دنیاخواص دارویی کنگر برای به جریان انداختن صفرا در کبد استفاده می شود. همچنین از کنگر برای بیماری هایی مانند سندروم روده تحریک پذیر (IBS)، کلسترول بالا، مشکلات کلیوی، کم خونی، احتباس ادرار، آرتریت، آرتروز مفاصل، عفونت مثانه، مشکلات کبدی و هپاتیت نوع C، استفاده می شود.

بسیاری از مردم دنیا از کنگر و عصاره آن برای درمان نیش مار، جلوگیری از سنگ صفرا، کاهش فشار خون، کاهش قند خون، افزایش جریان ادرار و به عنوان اشتهاآور استفاده می کنند. از این گیاه در پخت غذا بسیار استفاده می شود. اسید کلروژنیک از مواد شیمایی موجود در آن است که عامل طعم دهنده غذاست.

 

دوز مصرفی

طبق تحقیقات انجام شده برای کسانی که دچار سوهاضمه هستند، ۳۲۰ تا ۶۴۰ میلی گرم از عصاره برگ کنگر برای سه نوبت  در روز تا حداکثر ۸ هفته می تواند مفید باشد. همچنین برای کاهش کلسترول روزانه ۵۰۰ تا ۱۹۰۰ میلی گرم از عصاره برگ کنگر در طول روز استفاده شود. اما مشورت با یک پزشک معالج یا پزشک سنتی دارای اولویت است.

 

عوارض جانبی

  • استفاده معمول از کنگر به هر شکلی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. اما استفاده دارویی از آن یا عصاره آن، می تواند باعث ناراحتی معده و اسهال شود. همچنین برای افرادی که استعداد آلرژیک دارند، می تواند عامل حساسیت باشد.
  • هیچ اطلاعاتی درباره امکان استفاده آن برای بانوان شیرده و حامله در دست نیست. پس بهتر است در دوران حاملگی و یا شیردهی از خوردن این گیاه دوری کنید.
  • با افزایش جریان صفرا این نگرانی نیز وجود دارد که انسداد صفرا را وخیم تر کند. پس استفاده از این گیاه برای بیماران کبدی بهتر است تحت نظر پزشک باشد.
  • اگر به گیاهان خوراکی و حتی به گل های تزئینی حساسیت دارید، کنگر را با احتیاط و کم مصرف کنید.

loading...
ممکن است شما دوست داشته باشید