طرز تهیه آش دوغ شیرازی

loading...

آش دوغ یکی از آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانیه که اینجا نحوه پختش به سبک شیرازی توضیح داده میشه. یکی از غذاهای سبک برای شام که درست کردنشم آسونه، انواع آش هست. حتی برای عصرانه هم میشه درست کرد و لذت برد. یه عصر بهاری و یه ایوان نم زده از بارون انگیزه لازم برای درست کردن یه آش خوشمزه رو فراهم می کنه. امروز نحوه پخت آش دوغ در  سایت تفریحی  ۵عصرآموزش داده میشه. پس بیاین با این حسای قشنگ شروع کنیم.

 

مراحل تهیه آش دوغ شیرازی

اول مواد لازم رو آماده می کنیم تا به وقتش در دسترس باشند:

مواد لازم برای آش دوغ برای تعداد ۵ نفرمواد لازم آش دوغ

خرده برنج              یک و نیم پیمانه

لپه                        نصف پیمانه

سبزیجات معطر مانند شوید و ترخون و چویل (انواع خشک یا تر) به میزان لازم و دلخواه.

نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم

دوغ ترش به میزان لازم

*خرده برنج رو از قبل به مدت یک ساعت خیس کنید (از برنج کامل

آش دوغ

هم میتونید استفاده کنید اما خرده برنج بهتره)

*لپه رو از قبل نیم ساعتی بپزید تا نرم بشه.

ابتدا آب برنج رو  کشیده و برنج رو درون قابلمه می ریزیم. مقداری آب (حدود ۳ تا ۴ لیوان) روی برنج ریخته و سبزیجات معطر رو بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم. در قابلمه رو میذاریم اما باید حواسمون باشه سر نره. بعد از به جوش آمدن باید حدود نیم ساعت بجوشه تا برنج نرم و له بشه.

 

 

پیازداغ برای آش دوغ

در این مدت یک پیاز نسبتا بزرگ رو خلال و توی روغن سرخ کنید و بهش زردچوبه بزنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

اضافه کردن لپه به آش دوغ

بعد از نیم ساعت، لپه پخته شده رو به مخلوط برنج و سبزیجات اضافه می کنیم. نمک و فلفل رو به هر مقداری که دوست دارید به مخلوط بزنید به طوری که آش شور و تند نشه. (البته آش تندش خوشمزه تره.)

 

 

 

 

 

 

 

اضافه کردن دوغ به آش دوغ

حالا دوغ رو اضافه می کنیم. نکته اصلی توی آش دوغ اینه که دوغ ترش باشه تا عالی از آب در بیاد. دوغ رو به میزانی اضافه می کنیم که وقتی آش رو می چشیم مزه ترشی رو احساس کنیم.

 

 

 

 

 

 

حالا پیاز داغی که آماده کرده بودیم رو به آش اضافه کرده و به هم بزنید. اگر آش بی رنگ بود کمی زردچوبه اضافه کنید. بذارید آش حدود ۲۰ دقیقه با شعله ملایم بجوشه و خوب جا بیفته. (نباید آبکی باشه.)پیازداغ و نعنا داغ

در آخر برای تزیین می تونید نعنا داغ و پیاز داغ تهیه کنید و همراه آش میل کنید.

 

 

 

 

آش دوغ ما آمادست. نوش جان.

آش دوغ

۰
loading...
ممکن است شما دوست داشته باشید